piektdiena, 2013. gada 11. janvāris

pirmā "tūtiņa" jeb mans parāds sev pašai..

Tas sākās vecajā gadā..meituka Mārtiņdienas tirdziņā vieni no mūsu tirgotajiem labumiem bija Adventes un Ziemassvētku laika rotājumi (pazuda 15 minūšu laikā)..



Tiimari bodē stāvot un prātojot, kas un kā, ieraudzīju palielās koka bumbas un man bija skaidrs, ka Ziemassvētkus mūsmājās sagaidīsim un pavadīsim ar šādiem rotājumiem un ideja šķita tik vērta, lai Mārtiņdienas tirdziņā ar to priecinātu citus un pēcāk vēl arī apdāvinātu kolēģus, draugus un rūķojamos (dažādi man šogad rūķojamie bijuši)..


Un uztapa laika gaitā arī bildes no procesa:


Te redzami nepieciešamie materiāli - liela koka bumba, divas mazas koka pērles, divi mazie zvaniņi, druscītiņ filca, tambordiegs, aukla un tie diedziņi ar pilītēm..


Lai lielā koka bumbiņa turētos, vispirms auklai piesien "pilīšdiedziņus", tad uzver koka bumbiņu, uzver mazās koka pērlītes.


Uzver uz tambordiega 2 mazos zvaniņus, sasien mezglu, piesien 2 filca sloksnītes un izveidojušos "taureni" apsien ap auklu, uzsien mezglu auklai un nogriež tambordiega galus.
Viss - smukums ir gatavs un to var likt, kur sirds kāro.. :)

4 komentāri:

  1. kā šito biju palaidusi garām - riktīgi feinie :)))
    Paldies par ideju - ļoti mīlīgi un, galvenais, vienkārši pagatavojami nieciņi :)

    AtbildētDzēst
  2. Man arī šis ieraksts palika nepamanīts, bet ļoti patika!Arī man tādi tika un sagādāja ne mazums prieka Ziemassvētkos!

    AtbildētDzēst