piektdiena, 2012. gada 16. marts

..dažādi..

Tā trakā jakas mūza uz brīdi ir pierimusi un vairs netirda katru mīļu brīdi..
Toties arvien vairāk kārojas pavasari, sauli, siltumu, zaļumu..un tīrību..
Abas ar Gerdu no trešdienas pastaigas atnesām drusciņu saules krāsas.
Kas līdz vakaram jau bija kļuvusi krietni saulaināka, bet šorīt jau spēj izdzenāt mākoņus, kas aizklājuši debesis..un šīs saulītes tā klusītēm, neuzbāzīgi smaržo..


Beidzot izdevās kādu krietnāku brīdi veltīt lasīšanai......ja jūs zinātu, cik skumji palika arvien vairāk iedziļinoties šobrīd lasāmajā grāmatā....cik ļoti mums pieaugušajiem būtu sevi jākontrolē, lai nenodarītu pāri bērniem.. mums ir dota tik liela vara, ka pat baisi sametās.. (grāmata ir par mazu zēnu vārdā Jonass, kam ir disleksija un tamdēļ ir lasīšanas grūtības)..
un tik maz īstas dzīves ir dažādos normatīvajos dokumentos, priekšrakstos, noteikumos, kas pārvalda un nosaka dažādu iestāžu darbību un līdz ar to arī cilvēku dzīves..
..vismazāk saprotamais no skolotāja dzīves laikiem man bija ārprātīgais daudzums dažādu atskaišu, tabulu, diagrammu, analizējošu aprakstu par skolēnu attīstības dinamiku..nevienu pārbaudītāju un kontrolieri neinteresēja konkrētais cilvēkbērns, bet gan viņa "papīri" (tikpat kā ciltraksti), attīstības dinamika, atbilstība plāniem, kurus bija jāsastāda gadu uz priekšu un NEKĀDAS ATKĀPES no plāniem..
..tas tik ļoti izsūca spēkus..un ir viens no iemesliem, kas mani krietni kavē kaut kad nākotnē atgriezties skolā..

Gerda apgūst pasauli..ceļo pa visu grīdu, pusšļūcot, pusrāpojot..pārbīda krēslus un skaļi pukojas par pastāvošo iekārtu, kas tik ātri nepadodas izpētei.. :)

Jau kuro reizi tiek izpakots Noro dzijas maiss..laikam tā ir zīme, ka jāpadomā un jāķeras klāt darbiem arī šajā virzienā..

3 komentāri:

  1. Pagājšnakt abām manām meitenēm bija problēmas ar gulēšanu. Līdz ar to man arī. Bet šķiet, vienā no miega pauzēm redzēju sapnī to tavu jaku :D :D :D Gatavu un vīrietim mugurā. Diez, ko tas varētu nozīmēt?

    AtbildētDzēst
  2. Tad jau nevar likt malā, jāpabeidz.. :) ..Interesanti, kāda gan jaka izskatījās.. :)
    Vai kapuce ar bija?

    AtbildētDzēst