otrdiena, 2012. gada 9. oktobris

skudriņa Tipa ticēja?..neticēja..jeb jaka BEIDZOT ir valkājama..

Tas notika vakar - beidzot ir GATAVA jaka manam vīram, ko adīju, adīju / tamborēju, tamborēju un abus kopā un tad atkal atsevišķi.. un tad mūza aizmuka.. un iestājās kārtīga pauze, kuras laikā uztapa jaka man.. tad uznāca vasara un dakterepopeja mazajai meitai (tagad saprotu tos vecākus, kuri pikti saka, ka mūsu medicīnas sistēmas dēļ ir gatavi pārcelties uz dzīvi citur, jo citādi nesaprot un neredz iespēju, kā palīdzēt savam bērnam).. un atkal pauze visos darbos un lielo darbu nedarīšanas vēlme.. 
un tad olimpiādes laikā palīdzēju pludmales volejbolistiem tikt pie bronzas (jo tajos vakaros, kad adīju piedurknes vīra jakai, puiši vinnēja spēli, ja neadīju, tad zaudēja).. :)
Tad vienubrīd šķita, ka NEKAS NESANĀKS, jo nekas nepatika, bet kapuce uztapa it kā pati no sevis un nācās vien saņemties un pabeigt jaku, īstenojot pasūtītāja izvēlēto aizdari - pogām bija jābūt pamīšus te vienā, te otrā pusē jakas malām.. un kamēr izvēlējāmies pogas no lielā klāsta.. Vakar beidzot bija gatavs viss, tik atlika notvaicēt aizdares smalkumus un kapučmalu..

To, ka viena piedurkne būs gaiša, bet otra zaļa, sapratu, kad bija gatavs viss stāvs.. savādāk nevarēja rīkoties, jo tad, manuprāt, pazustu visa jaka kopumā, būtu tikai raibums..
Te var redzēt gandrīz pašu sākumu jakas mugurdaļai un vienai no priekšdaļām..
(saite atvērsies jaunā logā)..

Tā nu skatiet un priecājieties, kas sanāca, ja ada un tamborē vienā apģērba gabalā, turklāt te to dara ierasti horizontāli, te atkal vertikāli..




 Te beidzot tuvāk iespējams redzēt ciku-caku aizdari.


Man ļoti patīk, ka aizdares malai tomēr nācās izmantot raibo dziju un atsevišķas "ļipas" tapa citās krāsās.. no sākuma biju pārliecināta, ka aizdare būs dzelteni zaļa, viena mala dzeltena, otra zaļa un kopā sanāks dzeltenzaļš zig-zags.. bet labi, ka dzīve ieviesa korekcijas un dzeltenā un zaļā dzija beidzās savlaicīgi ātri, lai šim nodomam nepietiktu..



Man kopumā patika process un patika blēņoties un negaidīti mainīt sākotnējās ieceres darba gaitā, jo pēkšņi adatas pašas prasījās darīt visu citādāk..

Jaka jau šorīt "devās uz darbu", bet atvilknē pēkšņi ir daudz brīvas vietas.. :)

5 komentāri:

  1. Jaka ir superīga un vīram teicami piestāv! šis ir gadījums, kad labais ir atnācis ar zināmu gaidīšanu!

    AtbildētDzēst
  2. Un tagad gaidām pirmo mazgāšanu! Bet kopumā - wow par darbu! Šitādi dižprojekti noteikti ir vērtīgi ne tikai no galarezultāta viedokļa, bet ļoti terapeitiski tieši pašam radītājam! :)

    AtbildētDzēst
  3. Nācās gan vīram kādu brīdi pagaidīt, bet ne jau dikti ilgi (ne kā t.dz., kur pa trīs gadi zeķu pāri kā līgoti nolīgoju).. :)

    Nu ceru, ka mazgājot milzu pārsteigumi mani negaida gan.. :) jāžāvē būs uz grīdas, uz dvieļa..

    Laine, un terapeitiski bez gala šitādi lielie darbi mēdz būt.. ;)

    Tagad esot jāada jaka Ingrīdai, tā man stingri tika atgādināts (lielā meita).. :)

    AtbildētDzēst
  4. Es tādu vilktu. Ļota jaka!!!! patiesi!!! Viss neregulārais un adīti/tamborētais - vīrietim mugurā izskatās ļoti labi!!!

    AtbildētDzēst
  5. ..man pat uzradies iekāriens vismaz vēl kādu tādu jaku pieveikt..

    AtbildētDzēst