pirmdiena, 2012. gada 16. aprīlis

..bada spēles..izlasīju..biju, redzēju..



Kad man pirmo reizi stāstīja par šo grāmatu un par tās aptuveno saturu, teicu, ka nekad nelasīšu ko tik nežēlīgu un asiņainu..bet NEKAD NESAKI NEKAD..nenocietos un nolēmu iemest aci kādā no lapām..un..tā bija grāmata, kas uzrakstīta tā, ka pārtraukt lasīt nav iespējams, ka visu uzrakstīto var redzēt kā bildes kino..un tā izlasīju/"apēdu" vienā elpas vilcienā..mani bija jādzen gulēt, jo citādāk to pati nespēju izdarīt..
..un tā ar visām trim grāmatām.. jāatzīst, ka pirmā man patika vislabāk..bet abas pārējās.."Meitene, kas spēlējas ar uguni" un "Zobgaļsīlis" bija arvien pusaudzīgākas pēc teksta..
Šī ir iespēja piesaistīt lasīšanai arī puišus (jo ar "Krēslas" grāmatām to bija pagrūtāk paveikt)..

Tādēļ nespēju nociesties nenoskatījusies filmu..bija vērts, bet..
Ui, cik daudz man tur visa kā pietrūka..tik īsa versija par grāmatu..tik maz par visu to, kas grāmatā bija tik dzīvi aprakstīts..gan darbojošas personas, gan Kapitolija ļaudis, gan notikumi, kas man, grāmatu izlasījušajai, šķita būtiski..
Iesākumā bija grūti pierast pie raustīgā kadra, kas attēloja Katnisas skatienu..

Un te vēl viens mazs gabaliņš no filmas mūzikas..

3 komentāri:

  1. Mēs ar meitu arī sataisijāmies doties uz kino, bet mani vienmēr mulsina tas, ka grāmatā un manā iztēlē viss ir bijis labāk....

    AtbildētDzēst
  2. Domāju, ka ir vērts iet un redzēt..ja grāmata lasīta, tad filmu var saprast labāk..un ir daudz labu kadru un grāmatas/filmas gabalu.. tik man būtu gribējies vairāk/izvērstāk un garāk.. :)

    AtbildētDzēst
  3. P.S. Ja salīdzinu "Krēslas" grāmatu ar filmu un "Bada spēles", tad man šķiet, ka šis ir vairāk izdevies grāmata/filma atbilstība un arī varoņu rīcība (kā manās grāmatu lasīšanas iztēlē uzburtajās ainās) gabals.. :)

    AtbildētDzēst