pirmdiena, 2011. gada 14. novembris

..ciemiņus gaida dāvanas gatavojot..

       Gaidu viesos (nu mūsmājās tāds kā prātīgi sabalansēto raudzību laiks lēnītēm ieskanās) savu kora laiku blakussēdētāju, mazās Rasas mammu (pareizi jau būtu jāsaka, lielās Rasas, jo šai Rasai ir gads vairāk kā manai mazajai Gerdai Rasai) un nolēmu mazo dāmu iepriecināt..tad nu paralēli manai valdorflellei uztapa arī tamborēti labumi, no kuriem viens izskatās apmēram šādi..
 Mana lielā meita to nosauca par puķi, bet šujot domāju par taureņiem.. :)
Te Rasa varēs pastumdīt bumbiņas visvisādos virzienos, kā nu mazā sirds kāros rīkoties..

 Daža laba poga, podziņa un kāda  kabatiņa, kur paslēpties..
 Burtiņi un pogu cilpiņas..lai dzīvē tās pogas vieglāk pievārēt.. :)
Bizmāre ar maziem mezgliņiem kāju galiņos (pēdiņas).. lai pirkstiņiem atkal darbiņš..
Žēl, ka nav iespējams pievienot arī  skaņu, jo iekšienē "dzīvojas" gan zvaniņi, gan dažādi skanošas un dažādu izmēru un lielumu bumbiņas, gan grabuļa "sirsniņa", gan čaukstulis, gan mīksta vilniņa.. un tas viss mazajiem pirkstiņiem, ko taustīt un brīnīties, gan austiņām, ko klausīties, gan actiņām, ko skatīties..


Jāsaka, ka aizsākās tas viss jau krietni sen, vismaz pirms 3 gadiem, kad piedzima vecākā meita un es beidzot sāku personīgajā mājā īstenot visas tās idejas, kas rosījās galvā, kamēr mācījos un darbojos skolas telpās....un ja vēl ir draudzene fizioterapeite, kas piebaksta sānā un saka - vajag taču to, ko tu stāsti, arī taustāmu padarīt.. :)



Šis gliemezis krāsainais jau apsolīts lielajai meitai, lai nav tikai viens lielais gliemezis, kas tiek rullēts un tīts un locīts tā, ka bija pavisam krāsu sašmulējis, pēc mazgāšanas kļuva atkal spilgts un dzīvīgs..tagad mūsmājās būs jau 2 gliemeži, kas gluži labi prot pārvērsties arī par brillēm.. :)
Ja godīgi, tad iesākumā mazajiem pirksteļiem nemaz nav tik viegli satīt to lentu rullītī, lai gliemezis dabū savu mājiņu uz muguras..

..lielā meita mājās.. :)

2 komentāri: